САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Президентът на Малта на посещение у нас

Президентът на Република Малта Мари - Луиз Колейро Прека ще бъде на държавно посещение в България. Двудневната визита е бъде по покана на президента Румен Радев. От 10 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Малта. Мари-Луиз Колейро Прека ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин .По-късно ще се проведе среща „на четири очи", последвана от официални изявления. В рамките на посещението си президентът на Малта ще се срещне и с премиера и с председателя на Народното събрание.

от БНТ
07:10, 05.02.2018
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

Мари - Луиз Колейро Прека ще бъде придружена от голяма бизнес делегация. Интересът е провокиран от възможностите на страната ни в контекста на настоящото Председателство на Европейския съюз.

Българската изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира бизнес форум с двустранни срещи България - Малта. Макар и най-малка по площ в Европейския съюз и една от най-малките в световен мащаб, Малта е сред най-бързо растящите икономики в Европа. Освен това това е държава с традиционни контакти и сътрудничество със страните от Северна Африка и Близкия изток.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Какво време ни очаква през седмицата?
Какво време ни очаква през седмицата?
Какви са опасностите за децата във фейсук?
Какви са опасностите за децата във фейсук?