НОВИНИ

Президентът и премиерът изпратиха съболезнователни телеграми на Обама

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователна телеграма до държавния глава на САЩ Барак Обама по повод на атентата в Орландо. Росен Плевнелиев поднесе съболезнования за жертвите и изрази надежда за скорошно възстановяване на ранените.

президентът премиерът изпратиха съболезнователни телеграми обама
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 13.06.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

В съболезнователната телеграма българският президент признава, че новината за стрелбата, довела до трагичната смърт на невинни и десетките ранени, го потресла и наскърбила дълбоко. Плевнелиев подчертава, че нашата страна остро осъжда подобни актове на насилие и прояви на омраза, които са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин.

По повод случилото се в Орландо, посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин каза за БНТ, че за всички в Щатите това е една много болезнена седмица. Премиерът Бойко Борисов заяви, че е изпратил съболезнования до президента на Америка.

Ерик Рубин - посланикът на САЩ в България: "И както каза президентът Обама, това е време, в което не само скърбим за хората, които сме загубили, но и да помислим в какво общество искаме да съществуваме и да бъдем. И това е просто напомняне, че живеем в един опасен свят и трябва да сме заедно и да направим всичко по силите си, за да защитим себе си, своите съюзници и своите приятели.
Бойко Борисов - министър-председател на Република България: "Аз съм изпратил съболезнования на президента Обама и в случая използвам случая и пред американския посланик за всички нас това са 50 убити ,53 ранени хич не е приятно „
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постоянен контрол в градските автобуси в София
Постоянен контрол в градските автобуси в София
Иновативни кухненски съдове
Иновативни кухненски съдове