НОВИНИ

Пускат част от фериботите в Гърция, на островите остават още българи

Стачката в Гърция блокира много българи, които бяха отишли в южната ни съседка за празниците. Има ли още блокирани български туристи и докога ще продължи стачката ще разберем - ето какво каза кореспондентът на Българско нарционално радио в Гърция Катя Пеева.

bnt avatar logo
от Катя Пеева - кор. на БНР
07:11, 09.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Продължават протестните действия на работещите в морския транспорт. И днес те ще стачкуват, защото са засегнати интересите им от новия закон с орязването на пенсиите и увеличаване на годините за пенсиониране. При моряците има напрежение от програмата за приватизиране на пристанища, което означава увеличаване на безработицата.

Единствената фериботна линия, която се движи е от остров Тасос. Все още на принудителна почивка са българи на островите Крит, Лимнос, Родос, Корфу, Санторини. Голяма част от туристите, които са пристигнали с автобуси на туристическите агенции се върнаха с извънредните полети, а след това агенциите им осигуриха автобуси до България.

На островите остават тези туристи, които са с леките си автомобили. Те просто няма как да заминат и да си оставят колите и затова изчакват края на тази фериботна стачка, която приключва утре сутринта в 6:00 ч. От остров Корфу пък част от хората се изнесоха с един албански ферибот. Има някаква информация, макар и непотвърдена, че част от фериботите може да бъдат пуснати още днес, защото на пристанищата има тонове земеделска продукция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори във Филипините
Избори във Филипините
Липса на кадри за шивашкия бранш
Липса на кадри за шивашкия бранш