НОВИНИ

​Путин и Ердоган се договориха да засилят координацията на усилията заради Сирия

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се договориха в телефонен разговор днес да засилят координацията на усилията за решаване на сирийската криза на различни равнища, предаде агенция ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

bnt avatar logo
от БТА
16:14, 27.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
​путин ердоган договориха засилят координацията усилията заради сирия

При обсъждането на сирийската криза бе подчертана важността на по-скорошното съгласуване на практическите аспекти на прилагането на меморандума за създаване на "зони за деескалация" в Сирия, се посочва в съобщението на пресслужбата на Кремъл. Това ще позволи да се укрепи режима на прекратяване на огъня и ще повиши ефективността на междусирийските преговори в Женева и в Астана. Договорено е да се засили координацията на усилията по този въпрос на различни равнища, се казва още в съобщението.

Путин и Ердоган са си разменили поздравления по повод 25 години от подписването на Договора за основите на отношенията между Русия и Турция на 25 май 1992 г. Президентът на Русия също така е пожелал успех на Ердоган във връзка с избирането му за председател на Партията на справедливостта и развитието, посочва ТАСС.

Пресслужбата на Кремъл съобщава, че двете страни са заявили общото намерение за по-нататъшно укрепване на стратегическото партньорство между Русия и Турция. В този контекст е била засегната темата за хода на реализация на споразумението за взаимна отмяна на ограниченията в търговско-икономическата сфера и въпроси на осъществяването на големи съвместни енергийни проекти - строителството на АЕЦ "Аккую" и газопровода "Турски поток".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Валенсия се роди рядък подвид жираф
Във Валенсия се роди рядък подвид жираф
Таксиметров автомобил падна в река Янтра, пострада 12-годишно момиче
Таксиметров автомобил падна в река Янтра, пострада 12-годишно момиче