НОВИНИ

Путин нареди да се установи "хуманитарна пауза" в Алепо на 4 ноември

Президентът на Русия Владимир Путин възложи на руските военни да обявят хуманитарна пауза в сирийския град Алепо на 4 ноември от 09.00 до 19.00 ч.

bnt avatar logo
от БТА
10:00, 02.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
путин нареди установи хуманитарна пауза алепо ноември

Решението е съгласувано със сирийското ръководство. Това съобщи днес пред журналисти началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, предаде ТАСС.

По нареждане на Путин - върховния главнокомандващ въоръжените сили, министърът на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу взе решението за обявяване на нова хуманитарна пауза в Алепо "с цел избягване на безсмислени жертви", посочи Герасимов. Всички хуманитарни коридори, подготвени по-рано в Алепо от руския Център за помирение, ще продължат да действат, за да се изтеглят по тях мирни жители и бунтовници, добави той.

Руската и сирийската авиация вече от над две седмици не нанасят удари в района на Алепо. Отворени са общо 8 хуманитарни коридора: шест за излизане на мирни жители от града и два, през които могат да го напуснат въоръжени бунтовници.

Руските военни обаче заявяват, че терористите продължават да обстрелват тези коридори, за да не може мирното население да ги използва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел на базата в Кандахар
Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел на базата в Кандахар
Безработицата в Сливен през септември е 13.3%
Безработицата в Сливен през септември е 13.3%