САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Демократична България: Ние сме реалната алтернатива на статуквото

Европа на партиите или на личностите? "На партии и личности - това е демокрация", така отговори Радан Кънев, водачът на листата на "Демократична България", която според първите прогнозни резултати ще вкара един депутат в Европейския парламент. "Европа на гражданите", отговори Стефан Тафров - втори в листата.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:13, 26.05.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Радан Кънев, водач на листата на "Демократична България": Подготвяме се за много тежка политическа работа в близките часове, дни, месеци, години. При подобни резултати няма да знаем до утре сутрин, но това, че в България има алтернатива и тя не се нарича БСП е напълно ясно.
Стефан Тафров, втори в листата на "Демократична България": Изборният ден не е приключил навсякъде в чужбина, където българите гласуват много активно, изборният ден продължава. Може резултатът на "Демократична България" ще се подобри допълнително, защото там по традиция се представяме добре. Със сигурност имаме един мандат, това не ме изненадва. Мисля че доказахме, че ние сме реалната алтернатива на партиите на статуквото - на ГЕРБ, на БСП, на ДПС. БСП доказаха, че не са никаква алтернатива на ГЕРБ. Ние сме в първа лига от тази вечер, всички партии трябва да се съобразяват с нас, тъй като сме политически фактор в страната.

Според Тафров Европа несъмнено ще се промени след тези избори, тъй като новият европейски парламент ще е по-фрагментиран от предишния, но въпреки това проевропейските политически са се представили добре из целия континент.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Правим собствено паралелно преброяване
Георги Свиленски: Правим собствено паралелно преброяване
Красимир Каракачанов: Не знам с Атака как ще се гледаме в очите
Красимир Каракачанов: Не знам с "Атака" как ще се гледаме в очите