НОВИНИ

Русия въоръжи Черноморския си флот с нов ракетен кораб

Русия разположи в района на Севастопол нова корвета, въоръжена с ракети "Калибър", които могат да носят ядрен боен заряд. Според руското министерство на отбраната, обсегът на ракетите е 2000 км.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
15:26, 07.12.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Бойният кораб "Орехово-Зуево" днес пристигна в Севастопол, който се намира на анексирания от Русия полуостров Крим. Това е втората подобна корвета на въоръжение в руския Черноморски флот. Първата пристигна там през юни. Очаква се следващата година флотът да бъде въоръжен с още две ракети "Калибър". Подсилването идва две седмици след военния сблъсък между руски и украински военни кораби в Черно море.

Подсилването на флота идва две седмици след военния сблъсък между руски и украински военни кораби в Керченския проток.

;

Руският външен министър Сергей Лавров коментира, че съдбата на задържаните на 25 ноември украински моряци ще стане ясна след като мине делото срещу тях.

Според него, те са нарушили международното право и руските закони, като са навлезли незаконно в руски териториални води. На този фон Украйна предупреди, че скоро ще изпрати военни кораби през Керченския проток.

По-рано днес Киев съобщи, че успешно е тествал новата си противокорабна ракетна система "Нептун". Тя е разположена в района на Одеса и може да поразява цели на 300 км.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин и Ципрас преговарят в Кремъл
Путин и Ципрас преговарят в Кремъл
Оставиха за постоянно в ареста арестуваните за открития незаконен арсенал
Оставиха за постоянно в ареста арестуваните за открития незаконен арсенал