НОВИНИ

Руски военни самолети са нарушили шведското въздушно пространство, Москва отрича

Руски разузнавателен самолет, ескортиран от два руски изтребителя, за кратко е нарушил миналата седмица въздушното пространство на Швеция откъм Балтийско море. Това съобщи командването на шведските въоръжени сили.

bnt avatar logo
от БТА
17:02, 24.01.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
руски военни самолети нарушили шведското въздушно пространство москва отрича

В комюникето се казва, че самолет "Ил-20" и два изтребителя "Су-27" (по натовска номенклатура "Фланкър") са прелетели в събота южно от южния шведски град Карлсхамн, на около 135 км североизточно от Малмьо.

Руските военни самолети са навлезли в шведското въздушно пространство без разрешение. Правителството в Стокхолм е било уведомено за инцидента.

В изявление на руското министерство на отбраната обаче се казва, че самолетите от Въздушно-космическите сили на Руската федерация не нарушават чужди граници при изпълняването на своите полети.

Русия извършва "регулярни планови полети" над Балтийско море до руската Калининградска област и обратно, се отбелязва в текста.

Всички полети обаче се изпълняват "в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство, без да се нарушават границите на други държави", уверява руското министерство на отбраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 жертви на антиправителствените протести във Венецуела
14 жертви на антиправителствените протести във Венецуела
Кола бомба избухна в Дамаск, няма данни за жертви
Кола бомба избухна в Дамаск, няма данни за жертви