НОВИНИ

Саудитската прокуратура: Убийството на Хашоги е било планирано

Убийството на Джамал Хашоги е било предварително планирано. Това се казва в заявелние на главния прокурор на Саудитска Арабия, предадено на държавната телевизия.

bnt avatar logo
от БТА
15:29, 25.10.2018
Чете се за: 00:44 мин.
По света

„Заподозрените по случая „Хашоги“ са действали умишлено“, каза Ал Муаджиб. Той посочи също, че прокуратурата е получила данни, представени от съвместната саудитско-турска следствена група.

„Разследването ще продължи“, обеща саудитският главен прокурор.

Общо 18 заподозрени, всички те саудитци, са арестувани в Саудитска Арабия, а четирима високопоставени членове на разузнаването и съветник на принца престолонаследник Мохамед бин Салман бяха уволнени, припомня Асошиейтед прес.

Саудитската прокуратура разпитва заподозрените въз основа на информацията, осигурена от съвместната следствена група, предаде Ройтерс.

Малко след изявлението на главния държавен обвинител саудитски медии съобщиха, че престолонаследникът е председателствал днес първото заседание на комисия, натоварена да преструктурира разузнавателните служби, съобщиха Франс прес и АП.

;

Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл, която тази седмица посети Истанбул, е била запозната с аудиозапис на убийството на Хашоги, което е първи знак, че Анкара споделя информация, съобщиха днес два източника, цитирани от Ройтерс.

„Споделихме с тези, които искаха допълнителна информация, част от информацията и находките ни, които прокурорът ни позволи да споделим и които е законно да споделим“, каза турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Той заяви още, че Турция няма намерение да отнася случая към международен съд, но ще сподели информация, ако започне международно разследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обмислят коледни добавки за пенсионерите
Обмислят коледни добавки за пенсионерите
Историята, тази шегобийка...
Историята, тази шегобийка...