НОВИНИ

Себастиан Курц призова за преразглеждане на Лисабонския договор

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц призова за преразглеждане на Лисабонския договор и строги действия по отношение на страните, които позволяват на мигрантите да преминат транзит през териториите им, предава Франс прес.

себастиан курц призова преразглеждане лисабонския договор
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 03.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Председателят на Австрийската народна партия (АНП) активизира кампанията си за европейските избори и даде интервю за няколко местни вестника.

"Необходим е нов договор с по-ясни санкции за членките, които генерират дългове, наказания за държави, които допускат незаконни мигранти, без да ги регистрират, както и тежки последици за нарушения на върховенството на закона и либералната демокрация", категоричен бе Курц.

Съгласно думите му, от 2007 г. насам, когато бе подписан Лисабонския договор, "много неща са се променили", като посочи ситуацията в еврозоната, мигрантската криза и Брекзит.

Преразглеждането му ще изисква обаче единодушно съгласие от всички държави-членки на ЕС, припомни австрийския канцлер.

В същото интервю Курц изрази скептицизъм по отношение на сътрудничеството между дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), към която принадлежи АНП, и десните партии в Европейския парламент. "Не искаме да предадем ЕС на крайните периферии отляво или отдясно на политическия сектор, вместо това е необходима силна политика на центъра", подчерта Курц.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Няма да остане ненаказан човек
Бойко Борисов: Няма да остане ненаказан човек
Доналд Тръмп: Проведох дълъг и конструктивен разговор с президента Путин
Доналд Тръмп: Проведох дълъг и конструктивен разговор с президента Путин