НОВИНИ

От нашите пратеници: Ситуацията на летището във Виена се нормализира

Постепенно се нормализира ситуацията на летището във Виена, където вчера десетки полети бяха отменени или отложени заради технически проблем.

Александър Марков
от Александър Марков оператор: Илия Иванов
06:59, 29.08.2016
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Хиляди души останаха блокирани снощи в австрийската столица. От авиокомпаниите увериха, че полетите, които бяха отменени вчера, днес ще бъдат изпълнени. На летището е и наш екип. Таз сутрин към терминалите започнаха да пристигат хората, чиито полети бяха отменени, предаде репортерът на "По света и у нас" Александър Марков.

По думите му, има притеснение, че авиокомпаниите ще успеят да осъществят полетите, които вчера бяха прекъснати.

Само за София днес сутринта трябва да бъдат изпълнени два полета и не се знае дали няма да има проблем с намирането на места. Първият полет е планиран за 7.15 местно време. За втория няма информация, но на терминала се събират хора и от двата полета.

Вчера до късно през нощта продължи извозването на хората към хотелите, но местата в автобусите не стигнаха. Наложи се управата на летището във Виена да отвори една от допълнителните си административни сгради, където разположи 500 походни легла.

Причината за аварията на летището във Виена се оказва технически проблем между Евроконтрол и австрийското подразделение. Техническият проблем е от такъв характер, че системата за въвеждане на личните данни на пътниците е блокирала и е трябвало да бъдат въведени ръчно. Това отнема доста време и на практика е невъзможно при толкова много полети и хора. Това е единственото обяснение, което дадоха летищните власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частично затворена за движение е Северната тангента
Частично затворена за движение е Северната тангента
Строги мерки срещу преписвачите на поправителна матура по български език
Строги мерки срещу преписвачите на поправителна матура по български език