НОВИНИ

​Съмнение за използвано химическо оръжие при нападение на ИД в Сирия​

Турските специалисти не са открили следи от химическо оръжие в ракетата, изстреляна от бойци на "Ислямска държава" срещу опозиционни сили в Сирия, предаде ТАСС, след като по-рано турските медии съобщиха за съмнения за използвано химическо оръжие при атака в района на град Ал Баб.

bnt avatar logo
от БТА
14:39, 27.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
​съмнение използвано химическо оръжие нападение сирия​

Според турски военни източници, на които агенцията се позовава, експерти на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации са изследвали елементи от използваната при атаката ракета, но не са намерили следи от химикали с отровно въздействие. Възможно е в ракетата да е имало сълзотворен газ, допускат те.

Турската частна телевизия НТВ съобщи по-рано за ракетно нападение на ИД в района на Ал Баб, при което може да е било използвано химическо оръжие. Според телевизионния канал част от пострадалите са били приети в болница в Турция и подложени на изследвания, за да се установи дали не са засегнати от химическо, биологично, радиоактивно или ядрено оръжие.

Генералният щаб на турската армия е съобщил, че по телата и очите на сирийски бунтовници, които са били мишена на нападение в областта Халилие, има белези, че може да са били изложени на химически газ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фургоните за бежанците, участвали в бунта в Харманли, пътуват към Елхово
Фургоните за бежанците, участвали в бунта в Харманли, пътуват към Елхово
Български ученици обраха медалите на състезание по математика в Южна Корея
Български ученици обраха медалите на състезание по математика в Южна Корея