САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Среща на председателите на комисиите по енергетика на парламентите от ЕС

Цените на природния газ, диверсификацията на източници, енергийната сигурност и чистата енергия са водещи теми на провежданата в София среща на председателите на енергийните парламентарни комисии в Европейския съюз. Събитието е част от Българското европредседателство.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
10:08, 14.05.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Цвета Караянчева, председател на НС: Ключови въпроси във фокуса на председателството ни са изграждането ни на стабилен енергиен съюз, законодателните предложения от пакета "Чиста енергия за всички европейци", целите за възобновяемите енергийни източници до 2013 година, както и осъществяването на поетапен и икономически обоснован преход към нисковъглеродна икономика.
;
Катарина Сиков-Магни, ръководител отдел за мрежи и регионални инициативи, Генерална Дирекция "Енергетика на ЕК": Ние все още сме зависими в значителна степен от един източник на доставка на природен газ, което води до по-високи цени за потребителите както за гражданите, така и за бизнеса. Даваме си сметка, че ако този регион има достъп до природен газ на сравними цени с тези в Западна Европа, могат да се спестят 4 млрд. евро годишно.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Милиардер оттегли от търг повреден автопортрет на Пикасо
​Милиардер оттегли от търг повреден автопортрет на Пикасо
В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ криптовалутите
В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ криптовалутите