НОВИНИ

Обама за Хилари Клинтън: Тя ще бъде по-добър президент от мен

Силна подкрепа за Хилари Клинтън и заявка, че тя ще бъде по-добър президент както от него, така и от съпруга си Бил - това беше посланието на президента Барак Обама, по време на форума на демократите, за номининация на техния кандидат за Белия дом. Другата основна тема на вечерта очаквано беше Доналд Тръмп, а името му не беше пропуснато в речта на почти нито един от качилите се на сцената.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:41, 28.07.2016
Чете се за: 01:27 мин.
По света

В емоционална реч, някогашният съперник на Хилари Клинтън в надпреварата за Белия дом през 2008 година Барака Обама не остави никакво съмнение, че в нейно лице вижда своя наследник.

Барак Обама, президент на САЩ: Хилари е човек, който не само има добри идеи, но и знае как да ги приложи на практика. Знае от какво се нуждаят работниците, бизнесмените, децата в начално училище и тези в университет. Ето това е един истински лидер... а срещу нея - Доналд Тръмп. Не освирквайте, а гласувайте. Доналд нарича себе си бизнесмен, което е така, но истината е, че познавам много други мъже и жени, които са постигнали забележителни успехи, без да оставят зад себе си серия от съдебни процеси, работници без заплати и излъгани хора. Мислите ли, че човек, който в продължение на 70 години мачка хората, изведнъж ще се промени?

Хилари Клинтън е обвинявана във всичко възможно на този свят, но всеки прави грешки, а когато си в политиката цели 40 години, това е неизбежно. С тези думи Обама отвърна на критиците й. Последва и най-големият комплимент, който би могъл да й направи:

Барак Обама, президент на САЩ: Няма друг човек - мъж, жена, аз или дори Бил Клинтън, няма по-подходящ човек от нея, за поста президент на Съединените щати.

Ден преди Клинтън официално да приеме номинацията си, това направи избраният от нея за вицепрезидент Тим Кейн. Наричан от критиците си "скучен" и "незабележим", той избра да заложи на хумора.

Тим Кейн, номиниран за вицепрездидент от партията на демократите: Знаете ли на кого нямам никакво доверие? На Доналд Тръмп. Той е човек, който обича да дава обещания и предполагам сте забелязали, колко често повтаря "вярвайте ми". Вярвайте ми - ще построя стена на границата, вярвайте ми - ще унищожа Ислямска държава, вярвайте ми - плащам си данъците...

В този дух продължиха вицепрезидента Джо Байдън и бившият кмет на Ню Йорк - Майкъл Блумбърг.

Джо Байдън, вицепрезидент на САЩ: Цинизмът на Тръмп няма граници. Липсата на състрадание в този човек, може да се синтезира дори само с фразата, с която стана популярен: "Уволнен си!". Не се шегувам - замислете се - що за човек трябва да си, за да изпитваш удоволствие от това да уволняваш няколко. И този човек се опитва да ни убеди, че е загрижен за средната класа... Стига глупости.

Майкъл Блумбърг, бивш кмет на Ню Йорк: Тръмп казва, че ще управлява държавата, както е ръководил бизнеса си. Ако това стане - Бог да ни е на помощ!

Тази нощ е последна за форума на демократите. Очаква се Хилари Клинтън официално да приеме номинацията си за кандидат-президент, след което започва същинската част от надпреварата за Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвета Караянчева: Датата на изборите ще е 6 ноември
Цвета Караянчева: Датата на изборите ще е 6 ноември
Август - месец на костното здраве във Варна
Август - месец на костното здраве във Варна