НОВИНИ

Светът е съпричастен с трагедията в Орландо

Светът продължава да изразява съпричастност към жертвите на масовата стрелба от Орландо. С бдения, цветя и свещи се отдава почит на убитите. Още за емоционалните моменти и за символиката на ужасяващото деяние - в следващото видео.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
19:22, 14.06.2016
Чете се за: 00:49 мин.
По света

Амстердам, Холандия

Свещи и цветя пред паметник, посветен на хората, които са били преследвани и са станали жертва на различната си сексуална ориентация. Молят се - за себе си, за жертвите, за бъдеще, в което няма насилие.

Ханс Верховен: "Важно е да покажем, че ни има, че това насилие няма да ни спре. Но има риск хората да започнат да крият сексуалните си предпочитания."

Познан, Полша

Оградата на американското консулство е отрупана с цветя, свещи, молитви и послания. И тук тъгуват за изгубените човешки животи.

Лондон, Великобритания

Херцозите на Кеймбрдиж - Катрин и Уилям, се подписват в съболезнователната книга в посолството на Съединените щати. "Нашите най-дълбоки съболезнования, мисли и молитви за всички засегнати". Берлин, Мадрид, Токио. Свещи, цветя и молитви. Съединените щати и светът преживяват поредния 11 Септември, поредния Париж, поредния Брюксел.

Няколко часа от неделната утрин обаче са на път да променят не само 50 човешки съдби, а цял град. Орландо беше меката на забавленията, сред символите му са тематични паркове за Мики Маус и Хари Потър. През последните години градът се оформя и като топ туристическа дестинация. Само за 2015 година е посетен от 66 милиона души. Местните го представят като космополитен, процъфтяващ и сигурен град.

В Америка все още никой не е стрелял така - хладнокръвно и жестоко. През месец юни, който е посветен на хората с различна сексуална ориентация. Сега 49 души - най-младият на 18, най-възрастният на 50 - превръщат Орландо в символ. Но, на не на отдиха и развлеченията, а на войната - срещу тероризма, оръжията и омразата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славчо Атанасов не отхвърли възможността за общ патриотичен блок за изборите
Славчо Атанасов не отхвърли възможността за общ патриотичен блок за изборите
Размяна на обвинения между БСП и ГЕРБ за спрени евросредства
Размяна на обвинения между БСП и ГЕРБ за спрени евросредства