НОВИНИ

Светът следи напрегнато развитието на ситуацията в Турция

Американският президент Барак Обама изрази подкрепа към "демократично избраното" правителство на Турция. НАТО също изрази подкрепа към турските власти. Новоизбраният външен министър на Великобритания Борис Джонсън съобщи, че Лондон следи събитията в Турция и е в готовност при необходимост да съдейства на своите граждани.

bnt avatar logo
от Николай Кръстев - кор. на БНР
08:54, 16.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Как в Москва се коментира опита за преврат в Турция, където на посещение е държавният секретар на Съединените щати Джон Кери за срещи с руските лидери.

Коментарът на един от управляващите във властта в Москва е, че това е опит Анкара да бъде изкарана от международния политически дневен ред. Властите в Москва следяха внимателно развитието на обстановката в Анкара. За Сергей Лавров и Джон Кери това беше една дълга нощ. Руският външен министър Лавров призова властите в Турция за сдържаност в действията си и да се водят от силата на закона.

Сергей Лавров
"Твърдо се обявяваме срещу всякакви форми на кръвопролитие. Насилието трябва да бъде избегнато на всяка цена. Всеки проблем трябва да търси своето решение по законен начин".
Джон Кери
"Не мисля, че е уместно да кажем нещо повече от това, че сме уведомени за ситуацията. Към този момент не разполагам с повече информация. Надявам се в Турция да се установят мир и стабилност".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Гърция армията е в повишена готовност
В Гърция армията е в повишена готовност
Стотици турски войници са арестувани в цяла Турция
Стотици турски войници са арестувани в цяла Турция