НОВИНИ

Трима белгийци са обвинени в тероризъм

Трима белгийски граждани са обвинени в опит за убийство в терористичен контекст и участие в дейности на терористична група, съобщи белгийската прокуратура, цитирана от Ройтерс и ТАСС. Деветима други заподозрени са били освободени.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:17, 18.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
трима белгийци обвинени тероризъм

Белгийските власти проведоха двудневни антитерористични операции, при които бяха задържани 40 души като част от мащабно разследване, което е изисквало "спешна намеса" заради опасения от нови атаки, допълва Асошиейтед прес.

В Белгия днес хората се събираха, за да гледат излъчването на срещата с Ирландия в европейското първенство по футбол и според някои медии е възможно целите да са били точно такива събирания. Белгия спечели с 3 на 0 и няма информация за значителни инциденти по време на мача.

Прокурата съобщи, че днес са били претърсвани жилища и закрити паркинги в 16 общини, най-вече в и около столицата Брюксел. Няма данни за значителни инциденти, не са намерени оръжие и взривни вещества.

Първоначално в нощта петък срещу събота за разпит бяха задържани 40 души, от които 12 останаха в ареста.

Миналата нощ белгийската полиция проведе общонационална антитерористична операция, при която бяха обискирани 40 жилища и 152 гаража.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваният вчера заподозрян за атентатите в Брюксел работел на летището
Арестуваният вчера заподозрян за атентатите в Брюксел работел на летището
Започва Опера оупън в Пловдив
Започва "Опера оупън" в Пловдив