НОВИНИ

Доналд Тръмп е разговарял със саудитския престолонаследник за Хашоги

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви, че е провел телефонен разговор с престолонаследника на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:30, 16.10.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
доналд тръмп разговарял саудитския престолонаследник хашоги

Мохамед бин Салман, който именно държи реалната власт в кралството, е обещал на американския държавен глава, че случаят с безследно изчезналия опозиционен журналист ще бъде щателно разследван.

"Току-що разговарях с престолонаследника на Саудитска Арабия, който ме увери, че той лично не знае нищо за случилото се в неговото консулство в Турция", написа Тръмп в "Туитър".

Журналистът Джамал Хашоги, сътрудник на американското издание "Вашингтон поуст", е и бивш съветник в правителството на Саудитска Арабия. Миналата година той емигрира в Съединените щати, за да избегне арест. Хашоги открито критикуваше някои от политиките на престолонаследника принц Мохамед бин Салман и особено интервенцията в Йемен.

Хашоги за последно е видян на 2 октомври да влиза в саудитското консулство в Истанбул, за да оформи документи, необходими, за сключване на брак със своята турска годеница.

От посолството на кралството в САЩ опровергаха твърденията за убийството на изчезналия журналист. По-късно медиите разпространиха новината, че турските власти разполагат с видеозапис, доказващ убийството на Хашоги в саудитското консулство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша е подала жалба срещу ЕС заради споразумението с Газпром
Полша е подала жалба срещу ЕС заради споразумението с "Газпром"
Американски пилот замесен в инцидента с украинския Су-27
Американски пилот замесен в инцидента с украинския Су-27