НОВИНИ

Тръмп и Клинтън отговаряха на въпроси от ветерани за външната си политика

Кандидатите за президент на Съединените щати Доналд Тръмп и Хилари Клинтън взеха участие в специален форум, посветен на идеите им за американската външна политика. Те отговаряха на въпроси от ветерани от армията.

Георги Петров
от Георги Петров
06:49, 08.09.2016
Чете се за: 01:14 мин.
По света

Първа пред форума се изправи Хилари Клинтън. Бившият държавен секретар на Щатите веднага бе разпитана по въпроса за хилядите изтрити имейли от личния ѝ сървър. Кандидатът на Демократическата партия отрече да е трила поверителна информация.

ХИЛАРИ КЛИНТЪН: "Имам много опит с поверителна информация от времето, когато бях в Комитета за въоръжените сили на Сената преди да стана държавен секретар. Поверителната информация винаги носи специално заглавие и аз отново казвам, и това беше потвърдено в доклада от Министерството на правосъдието, нито един от имейлите, изпратени или получени от мен, са имали такова заглавие."

Клинтън заяви още, че ще продължи борбата срещу терористичната групировка "Ислямска държава", но подчерта, че няма да повтори грешката от войната в Ирак през миналото десетилетие.

ХИЛАРИ КЛИНТЪН: "Ще се погрижим коалиционните сили да имат специални част, разузнаване, всякаква помощ. Но няма да изпратим наземни сили. Никога повече няма да пратим пехота в Ирак или в Сирия. Ще победим "Ислямска държава" без това."

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп също не пропусна да говори по актуалния въпрос с изтритите имейли от сървъра на политическия си опонент.

ДОНАЛД ТРЪМП: "Страната ни е разделена. Тук имаме Хилари Клинтън с нейните имейли, които никой никога не е виждал, страна, в която тя трие 33 хиляди имейла, и то след като получи призовка от Конгреса. Ако направиш това в частния бизнес, ще те хвърлят право в затвора!"

Тръмп постави акцент върху плановете си да подобри значително взаимоотношенията между Щатите и Русия и да използва това като инструмент срещу "Ислямска държава".

ДОНАЛД ТРЪМП: "Мисля, че бих имал много добри взаимоотношения с Путин и с Русия. Смятам, че той е голям лидер. В системата в Русия той е много по-добър лидер от нашия президент. И знаете ли коя е най-хубавата част от това да сме приятели? Русия иска да победи "Ислямска държава", колкото и ние. Ако поддържаме добри взаимоотношения, няма ли да е прекрасно, ако пратим "Ислямска държава" по дяволите? Няма ли да е просто прекрасно?"

Форумът послужи като генерална репетиция преди първият директен дебат между двамата кандидати за президент на Щатите, който ще се проведе на 26-ти септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонт на моста над река Стряма ограничава движението по АМ Тракия
Ремонт на моста над река Стряма ограничава движението по АМ "Тракия"
Извънредно положение в пострадалите от пороите райони на Гърция
Извънредно положение в пострадалите от пороите райони на Гърция