Тръмп обеща наказание за Саудитска Арабия, ако е виновна за изчезналия журналист

Президентът на САЩ Доналд Тръмп допусна, че е възможно Саудитска Арабия да е отговорна за изчезването на журналиста Джамал Хашоги и каза, че ако това се окаже така, страната му ще наложи сурово наказание на кралството. В същото време Тръмп потвърди, че изключва възможността за ограничаване на оръжейните продажби, предадоха Франс прес и Ройтерс.

от БТА
16:31, 13.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
тръмп обеща наказание саудитска арабия виновна изчезналия журналист

„Засега саудитците отричат да са замесени и го отричат енергично. Би ли могло да са те? Да“, каза Тръмп в записано в четвъртък и излъчено днес интервю за CBS. „Ако действително се окаже, че Саудитска Арабия е отговорна, ще има сурово наказание“, добави той.

Тръмп заяви, че случаят е особено важен, "защото този човек е бил журналист".

;

Но на въпрос за обмисляните варианти за реакция президентът на САЩ повтори позицията си, че не подкрепя идеята за ограничаване на продажбите на оръжие на Саудитска Арабия и не е склонен да отмени сключената сделка за продажба на оръжие за 110 милиарда долара на Саудитска Арабия.

"Ще ви дам пример - те поръчват военно оборудване. Всички по света искаха да получат тази поръчка. Искаше я Русия, искаше я Китай, искахме я ние. Ние я получихме, и то изцяло. Ще ви кажа какво не искам да направя. Не искам да навредя на заетостта в „Боинг“, „Локхийд“, „Рейтиън“. Не искам да загубя такава поръчка. Има и други начини за наказание", заяви Тръмп.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Около 70 мигранти достигнаха италианския остров Лампедуза
Около 70 мигранти достигнаха италианския остров Лампедуза
Мъж е загинал при катастрофа на автомагистрала Тракия
Мъж е загинал при катастрофа на автомагистрала "Тракия"