НОВИНИ

Тръмп похвали Саддам Хюсеин като убиец на терористи

Вероятният кандидат на републиканците на президентските избори в САЩ през ноември Доналд Тръмп отново похвали покойния иракски диктатор Саддам Хюсеин, определяйки го като убиец на терористи.

bnt avatar logo
от БТА
09:23, 06.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
тръмп похвали саддам хюсеин убиец терористи

"Саддам Хюсеин беше лошо момче, нали така?... Знаете ли обаче, че той направи нещо добро? Той уби терористи. Направи го толкова добре... А не им четеше правата", заяви Тръмп в Северна Каролина вчера. Същия ден в този щат президентът Барак Обама се включи за първи път в предизборна проява на кандидата на своята Демократическа партия на изборите Хилари Клинтън.

Тръмп заяви веднъж, че светът "100 процента щеше да е по-добър", ако диктатори като Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи още бяха на власт, съответно в Ирак и Либия. Вероятният републикански кандидат-президент не пропусна да нападне своята съперничка демократка заради спорната практика да използва частен сървър, за да изпраща и получава имейли, когато е била държавен секретар на САЩ. Противниците на Съединените щати разполагат с компрометиращи за Хилари Клинтън сведения, с които могат да я шантажират, увери Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна - домакин на фолклорен фестивал
Варна - домакин на фолклорен фестивал
​Клинтън увеличи преднината си пред Тръмп до 13% в проучване на Ройтерс​
​Клинтън увеличи преднината си пред Тръмп до 13% в проучване на Ройтерс​