НОВИНИ

Тръмп: Санкциите срещу Северна Корея ще останат в сила

И след срещата между лидерите на Китай и Северна Корея, санкциите срещу Пхенян ще останат в сила, потвърди в Туитър американският президент, след като е бил информиран за разговорите в Пекин. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е бил на четиридневно неофициално посещение в Пекин по покана на китайския си домакин.

тръмп санкциите северна корея останат сила
bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 28.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
По света

За първи път, откакто пое властта в Пхенян през 2011 г., Ким Чен ун направи посещение зад граница. Той избра Пекин, за да разговаря със стратегическия си партньор - китайският президент Си Дзинпин. Това е поредната изненада в светкавично развиващата се ситуация около Пхенян след зимната Олимпиада.

Ким Чен Ун е определил идването си в Китай с думите "Това е мой тържествен дълг." Разговорите са били за двустранните отношения, мира и стабилността на Корейския полуостров. И без съмнение - подготовка за обявените предстоящи срещи на севернокорейския лидер с южнокорейския и с американския президент.

Премахването на ядрените оръжия от Корейския полуостров може да се постигне, ако, по думите на Ким Чен Ун, Южна Корея и САЩ отговорят на нашите усилия с добра воля и създадат атмосфера на мир и стабилност, като същевременно предприемат мерки за постигането на мир.

Доналд Тръмп написа в Туитър - "Получих съобщение снощи от Си Дзинпин от Китай, че срещата му с Ким Чен Ун е преминала много добре и Ким очаква с нетърпение срещата с мен. Междувременно, за съжаление, санкциите и натискът с пълна сила трябва да останат на всяка цена."

Това е първа, но не и последна среща на лидерите - това стана ясно от изявлението на външното министерство в Пекин. Ким Чен Ун се обърна към единствения си съюзник, преди да се срещне с враговете си от Сеул и Вашингтон - обобщи срещата Асошейтед прес.

И Сол Джу - съпругата на Ким Чен Ун блестеше в стилни тоалети и отново предизвика любопитство. За нея се знае малко. За сватбата на двамата бе съобщено през юли 2012 г. Според американския баскетболист Денис Родман двамата имат дъщеря.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството гласува по 40 лева Великденски добавки за пенсионерите
Правителството гласува по 40 лева Великденски добавки за пенсионерите
Германската армия има нов кодекс за поведение след скандал с нацистки символи
Германската армия има нов кодекс за поведение след скандал с нацистки символи