НОВИНИ

Тръмп: "Ще се окажем в Трета световна война, ако слушаме Хилари Клинтън"

Републиканският кандидат за президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви вчера, че планът на Хилари Клинтън за Сирия ще "доведе до Третата световна война". Според него съществува потенциалната възможност за военен конфликт с ядрената сила Русия.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:15, 26.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Според Доналд Тръмп планът на опонентката му за Сирия ще вкара Съединените щати във война.

Хилари Клинтън предлага създаването на зона, забранена за полети, както и и на "зони за сигурност" на сирийска територия, за да бъде защитено мирното населениe. Но според Доналд Тръмп, тази политика ще доведе до конфликт с Русия. "А Русия е ядрeна държава", подчерта републиканецът.

Според Тръмп борбата трябва да се фокусира върху Ислямска държава. Той заяви още, че за него сирийският президент е от второстепенно значение, защото приоритетът му е джихадистката групировка. По този начин той омаловажи една от отдавнашните цели на американската политика - свалянето на Асад.

Доналд Тръмп отправи критики и срещу републиканците, че не са се обединили около кандидатурата му.

Кандидатът на Демократическата партия за Белия дом,Хилари Клинтъ заяви, че последния телевизионен дебат с Тръмп е бил като "подарък за рождения й ден". Днес тя навършва 69 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пол Бийти спечели литературната награда Ман Букър
Пол Бийти спечели литературната награда "Ман Букър"
Откритият гранатомет в Русе е нов модел
Откритият гранатомет в Русе е нов модел