НОВИНИ

В Гана са разкрили фалшиво посолство на САЩ, ръководено от турска мафия

Според Държавния департамент на САЩ мнимото американско посолство в Акра било управлявано от престъпна мрежа, която в продължение на цяло десетилетие издавала незаконно придобити автентични визи.

bnt avatar logo
от БТА
12:35, 05.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
гана разкрили фалшиво посолство сащ ръководено турска мафия

До закриването на "посолството" това лято то се помещавало в розова двуетажна сграда с ламаринен покрив и знамето на САЩ издигнато отпред. Вътре е бил окачен портрет на президента Барак Обама.

Държавният департамент уточнява, че посолството не е било ръководено от САЩ, а от криминални мрежи от Турция и Гана. Турски граждани се представяли за служители на консулската служба. Те говорели на английски и нидерландски език, а при разследването било разкрито и фалшиво холандско посолство, уточни Държавният департамент.

Издаваните от посолството американски визи са били незаконно придобити, но автентични. Издавани били също фалшиви документи за самоличност, в това число и актове за раждане срещу сумата от 6000 долара на брой.

При извършените от властите на Гана обиски са били арестувани известен брой лица и иззети автентични и фалшиви индийски, южноафрикански и шенгенски визи, както и 150 паспорта от 10 различни държави.

Истинското посолство на САЩ в Акра е добре охраняван комплекс в скъп район на столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежкотоварен автомобил се преобърна на автомагистрала Тракия
Тежкотоварен автомобил се преобърна на автомагистрала "Тракия"
Британец на 89 години започна нова работа
Британец на 89 години започна нова работа