НОВИНИ

В Китай започват арести на над 300 заподозрени в незаконна търговия с ваксини

Върховната народна прокуратура на Китай разпореди да бъдат арестувани общо 324 заподозрени в незаконна търговия с ваксини. Това съобщи днес в доклада си пред Постоянния комитет на парламента в Пекин генералният прокурор на страната Цао Цзянмин, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
16:24, 05.11.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
китай започват арести 300 заподозрени незаконна търговия ваксини

Арести ще бъдат извършени в провинциите Шандун, Фуцзян и други региони. Срещу 100 души са образувани наказателни дела за престъпления по служба, посочи генералният прокурор, цитиран на сайта Сина.

През февруари т. г. в Китай бе разбита мащабна мрежа за нелегална търговия с ваксини - често с изтекъл срок или неправилно съхранявани. Според министерството на обществената сигурност продадени са препарати общо за 310 милиона юана (47,6 милиона долара). Търговията, започнала през 2011 г., е обхванала над 20 региона в Китай. Следствието подозира, че в нея са били замесени 29 фармацевтични компании и 16 медицински учреждения.

От януари 2013 до септември 2016 г. в Китай са задържани близо 53 700 заподозрени в търговия с отровни и вредни хранителни продукти и медицински препарати, информира още Цао.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избирам да избирам: защо е важно да се гласува?
"Избирам да избирам": защо е важно да се гласува?
Масов протест в Сеул с искане на оставката на президента
Масов протест в Сеул с искане на оставката на президента