Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Вежди Рашидов: Ще изложа оригинална картина на Рембранд

По случай рождения си ден на 14 декември, когато навършва 65 години, Вежди Рашидов ще организира изложба с картини в живопис от собствената му колекция, в която място ще намери и оригинално платно на Рембранд. Това заяви шефът на парламентарната комисия по култура и медии в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“. Рашидов също така сподели, че синът му е напуснал България, защото децата му са били тормозени в училище заради „просташкия образ“, който някои медии са изградили на Вежди Рашидов. Той допълни, че не съжалява, че не е заел министерското кресло отново и че с радост се завръща в амплоато си на творец.

bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 26.11.2017
Чете се за: 00:57 мин.
Още

В откровен разговор с Георги Любенов, Вежди Рашидов сподели, че не съжалява, че не е министър на културата и в сегашното правителство. Той допълни, че е бил министър достатъчно дълго време, а е и настъпил период на демотивация, заради множеството хора, които са критикували културните му проекти като Ларгото и „Квадрат 500“ в София.

Вежди Рашидов: Обичам свободията, а не свободата. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами.

Той отбеляза, че и диагнозата му за рак също е изиграла ключова роля в решението му, но сподели, че сега се чувства много по-добре. Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини. Специално място ще намери и платно на Рембранд. Той допълни, че му предстои изложба с лични творби по време на европредседателството, както и изложби в Люксембург и Третяковската галерия в Москва.

Рашидов осъди поведението на опозицията в сегашния парламент, но отбеляза, че ако тя продължи да се държи така „инфантилно“, най-вероятно партия ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Той отбеляза, че общественото говорене е нехигиенично, от което е пострадал и лично той. Рашидов сподели, че синът му не живее в България, защото дъщерите му са били тормозени в училище заради медийния образ, който е бил изграден на Вежди Рашидов.

Вежди Рашидов: Сериозни култури и държави са загинали, така че да не си правим илюзии, че малка държава като България ще издържи.

Рашидов горчиво отбеляза, че България изнася потенциала си в чужбина, а остава това, което „не става чеп за зеле“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва почистването на Ботаническата градина в Пловдив
Започва почистването на Ботаническата градина в Пловдив
Близо 30 отменени и отложени полети в Бали, вулканът Агунг изпуска дим
Близо 30 отменени и отложени полети в Бали, вулканът Агунг изпуска дим