НОВИНИ

Виенският бал - блясък и изящество

Австрийската столица беше домакин на традиционния Виенски бал снощи. Тази година балът беше под знака на 150-тата годишнина на Виенската опера.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
08:18, 01.03.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Дългоочакваното събитие и тази година впечатли с блясък и изящество. Фасадата на Виенската опера се превърна в екран за светлинен спектакъл, а гостите бяха посрещани с маршова музика. Сред тях бяха президентът Александър фон дер Белен и канцлерът Себастиан Курц.

Голямата звезда на вечерта беше оперната прима Анна Нетребко, която пя дует със съпруга си Юсиф Айвазов.

Първият танц, както винаги, беше за дебютантите - 144 двойки от 13 страни, които за първи път отиват на бал. Момичетата са в дълги бели рокли и еднакви за всички диадеми, които след това им бяха подарени за спомен, а момчетата са в черни фракове или смокинги. Диадемите на дебютантките бяха проектирани специално от Донатела Версаче, а след бала им бяха подарени за спомен.

По традиция, дамите на бала също получиха подарък за спомен. Тази година това беше запушалка за бутилка, украсена с кристали Сваровски и луксозна бонбониера. За мъжете - кърпичка за фрак и обувалка.

Обикновеният билет за бала струва 315 евро, а за най-луксозните ложи са по 23 600 евро. Средствата, събрани от различни инициативи преди и по време на бала, се даряват за благотворителност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калфин: Изтеглянето на САЩ от важни договори значи нова надпревара за оръжия
Калфин: Изтеглянето на САЩ от важни договори значи нова надпревара за оръжия
На път за празниците - къде ще бъде най-засилен трафикът около Трети март
На път за празниците - къде ще бъде най-засилен трафикът около Трети март