НОВИНИ

Влак се вряза в гара в Ню Джърси, има загинали

Най-малко 3-ма души загинаха, а повече от 100 са ранени, при тежка катастрофа на пътнически влак в Хобокен, щата Ню Джърси.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:24, 29.09.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Пътническият влак излязъл от релсите и с висока скорост се врязал в чакалня на гара Хоубоукън и пълен с хора перон. При удара се е срутил и металният покрив на гарата. Според свидетели, машинистът не е направил опит да спре.

Ужасяващата картина на гара Хоубоукън, минути след трагедията. Катастрофата става в час-пик, когато хиляди хора са се отправили към работните си места в Ню Йорк. Първите два вагона са претъпкани, стотици хора остават блокирани в смачканата машина. В момента, в който влакът излиза от релсите, на перона е пълно с хора. Те буквално са пометени.

Кърби Фишър, свидетел: "Бях в първия вагон. Когато доближихме гарата, влакът просто не спря. Ударихме се в перона, от багажните отделяния започнаха да падат вещи... Някои от хората около мен имаха леки наранявания, но тези на гарата...
Джейми Уедърхед, свидетел: "Хората, които седяха пред мен, пострадаха много тежко. Чуваха се писъци,на приклещени във влака. Някои пътници излизаха през прозорците. На перона видяхме всъщност колко е сериозна ситуацията. Навсякъде беше пълно с ранени. Всички бяхме много шокирани".

Хоубоукън се намира на западния бряг на река Хъдсън, в непосредствена близост до Манхатън. Всеки ден хиляди хора пътуват от Ню Джърси към Ню Йорк и използват именно тази гара, за да се прекачат на друг влак. Разследващите не изключват хипотезата за умишлена повреда или тероризъм като причина за катастрофата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха делото срещу заподозрения за тероризъм Иван Захариев
Отложиха делото срещу заподозрения за тероризъм Иван Захариев
Отвориха печатницата, където се укриваха братя Куаши
Отвориха печатницата, където се укриваха братя Куаши