НОВИНИ

Заповеди за ареста на 47 журналисти в Турция

Турските власти издадоха заповеди за арест на 47 журналисти днес, съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от Ройтерс. Това е най-новата стъпка от разрастващата се кампания на властите след опита за военен преврат, посочва агенцията.

bnt avatar logo
от БТА
10:42, 27.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
заповеди ареста журналисти турция

Арестите са в рамките на разследването срещу ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, обвинен от Анкара, че стои зад опита на фракция в армията да свали от власт президента Реджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието.

Журналистите са работели за свързания с Гюлен в. "Заман", чийто контрол бе поет от турските власти през март като част от мерките срещу поддръжници на Гюлен.

Полицията е нахлула в дома на един от заподозрените - Шахин Алпай, около 6 ч. днес и го е задържала след обиск на жилището в центъра на Истанбул, продължил около два часа и половина, предаде агенция Доган.

След неуспешния опит за преврат турските власти отстраниха, задържаха или започнаха следствени действия спрямо повече от 60 хиляди военни, полицаи, съдии, учители, държавни служители и пр.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лед Цепелин отново на съд за Стълба към небето
Лед Цепелин отново на съд за "Стълба към небето"
Непрекъснатото показване на терористични атаки в медиите нагнетява напрежението
Непрекъснатото показване на терористични атаки в медиите нагнетява напрежението