САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

"Зелена светлина": Електрически сноуборд за всякакви сезони

Искате да пренесете удоволствието от сноуборда по градските улици? Всеки може да го направи. Особено, ако умее да кара скейтборд. Този електрически хибрид между лонгборд и сноуборд пресъздава усещането от спускане по планински склон. Постига го чрез двете допълнителни колела, които са леко издигнати спрямо останалите четири. Съчетанието между сцеплението на четирите сини колела и другите две, които са задвижващи, поражда движение, подобно на приплъзването и закантването на сноуборда.

от БНТ
10:30, 13.03.2018
Чете се за: 00:35 мин.
Животът

Изглежда сложно като техника на каране, но опитните спускачи смятат, че не е. Достатъчно е да се знае, че всеки наклон е подходящ за електрическия борд, като най-важното е сочещите напред колела винаги да са издигнати леко над земята. Опората на останалите е достатъчна, за да осигури движението, съпроводено с усещане за плъзгане по снежна писта.

При внезапна промяна на посоката и докосване на земята с четирите сини колела, отскачането от борда е препоръчително и наложително. Електрическото мини-возило е със здрава конструкция, която може да понесе преобръщане и удари без особени последствия.

Американските създатели на новия тип скейт... или може би новия тип сноуборд, смятат, че карането му изисква повече психологическа нагласа, отколкото физически усилия. Извикването на представата за плъзгане и закантване по сухи улични настилки не е лесна работа. Но щом съзнанието преодолее стереотипите за каране върху сняг и асфалт, електрическият борд започва да се подчинява. Карането му по разнообразния релеф на улиците в българските градове пък, със сигурност ще е още по-голямо предизвикателство, дори и за най-смелите спускачи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пътят Котел-Омуртаг е временно затворен за камиони заради свлачище
Пътят Котел-Омуртаг е временно затворен за камиони заради свлачище
БСП ще проведе Изпълнителното си бюро в Брегово
БСП ще проведе Изпълнителното си бюро в Брегово