Зелена светлина: Мода от отпадъци

Болезнено познати гледки. С пластмасови торби, които превземат пейзажите. Един нигерийски творец започна лична битка със замърсяването. На настъплението на отпадъците той отговаря с изкуство, като превръща трудноразградимите пликове в полезни предмети. ¤W2 168 ]] C2.5 J 0 v1.0 CLIP src="1" in="1518" nat="2" nat2="-1" off="0" out="2117" position="2117" vid="1" CLIP src="3" in="75" off="0" out="639" position="0" vo="1" [[{M}

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:21, 23.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Животът
Олейми Самсон, предприемач: Знаете ли, всеки ден 27 милиона найлонови торбички заливат улиците по света. Когато разбрах това, си казах - „За разграждането на тези пликове са необходими 20-30 години. Тогава какво се случва с тях за това време?" Трябваше да намеря решение, за да се ограничи замърсяването. И сега се чувствам добре, защото превръщам отпадъци в нещо полезно.

В какво могат да се превърнат найлоновите торби? В какво ли не. След обилно измиване и дезинфекция, Самсон изработва от тях дъждобрани и ученически чанти.

Олейми Самсон, предприемач: О, много хора бяха скептични. Но когато заваля първия дъжд, когато децата започнаха да носят чантите в училище, мнението на всички се промени. Хората, които носят моите продукти, винаги привличат вниманието на хората.

Чантите и дъждобраните на Самсон може и да не отговарят на новите модните тенденции, но във всеки предмет нигерийският творец е вложил част от сърцето си.

- Да, бих носил подобно нещо. Е, не за официални случаи, но в свободното си време.

„Носете ми непотребни пластмасови торби, за да ги превърна в полезни предмети.“ - призовава съгражданите си нигерийският творец. Не вярва продуктите му да се превърнат в модна мания, но пък се надява да намери повече съмишленици в битката му със замърсяването.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Въведено е ограничение  през проходите Рожен и Превала
Въведено е ограничение през проходите "Рожен" и "Превала"
Следващата сряда правителството решава за великденските надбавки
Следващата сряда правителството решава за великденските надбавки