НОВИНИ

15 души отиват на съд за склоняване към проституция в столични барове

души отиват съд склоняване жени проституция три еротични бара софия
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 26.10.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 15 лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за набиране на жени и склоняването им към развратни действия.

Лицата бяха задържани на 28 февруари 2020 г. Разследването установи, че за прикриване на престъпната им дейност те използвали три еротични бара в София, легално стопанисвани и управлявани от самите тях.

Събраните доказателства сочат, част от жените първоначално били привличани на работа в заведенията с обещания за високо заплащане. Впоследствие били поставяни в условия на зависимост (най-често финансова), склонявани били да предоставят сексуални услуги срещу заплащане и подлагани на строг контрол.

Ако някоя от жените отказвала да проституира, следвал психически тормоз, глоби, неизплащане на хонорари и възнаграждения.

Групата била създадена в края на 2016 г. и ръководена от Д.М., който пряко контролирал и дейността на един от столичните еротични барове.

Той еднолично взимал решенията, поставял задачите на участниците и следял за изпълнението им. За целта привлякъл в групата свои приближени, на които възложил управлението на нощните заведения, събирането на парите от предоставяните секс услуги и отчитането им пред него.

По-долу в йерархията били заместник-управителите и лицата, натоварени с функциите да организират, контролират и водят счетоводство на проституиращите. Набирането на „труженички“ било възложено на четирима от участниците в групата.

Цената на стандартна услугата била твърда - 150 лева, като половината от тях оставали за групата.

Към момента осем от обвинените са с мярка за неотклонение „Домашен арест“, останалите с парични гаранции от 10 000 до 15 000 лава.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият зам.-председател на БСП Кирил Добрев е с коронавирус
Бившият зам.-председател на БСП Кирил Добрев е с коронавирус
Един от най-големите центрове в Италия за тестване на коронавирус беше открит край Рим
Един от най-големите центрове в Италия за тестване на коронавирус беше открит край Рим