НОВИНИ

16 учители от училище "Райчо Каролев" в Габрово са с коронавирус

Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
10:39, 28.09.2020 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
Здраве

От днес училище „Райчо Каролев" в Габрово преминава към частично онлайн обучение заради 16 учители с положителни проби за COVID-19. Тази сутрин в класните стаи влязоха само децата от първи до трети клас. Междувременно продължава и тестването на непедагогическия персонал там.

Първи положителни проби за коронавирус са дали две от учителките в габровското училище, след което е тестван целият педагогически колектив. Оказало се, че общо 14 техни колеги също са положителни.

Д-р Богдан Андреев - директор СУ „Райчо Каролев" - Габрово: „16 колеги са карантинирани, в добро състояние са, те ще продължат да преподават онлайн. От 4 до 12 клас преминават в онлайн среда, така както беше миналата година. В това отношение сме направили всичко възможно, учебният процес да продължи така и да няма никакво прекъсване".

Тази сутрин учениците от първи от трети клас влизаха в училище през три отделни входа, а учебният процес ще осъществява на групи от по 10 деца. Не работят столовата и лавката. Спрян е и училищният транспорт.

Ивелин Кисьов - родител: Притеснения имаме всякакви, не знам как се е случило да не казват всички учители да се разболеят, явно не се спазва дистанция където трябва!

Евгени Йорданов - родител: „Разбрахме, че има няколко болни учители, имаме притеснения, но предпочитаме да са в училище, отколкото онлайн!"

От днес под карантина са и три паралелки от училище „Васил Левски" в Севлиево заради ученичка, която е дала положителна проба за коронавирус.

Д-р Николой Пенчоков - директор РЗИ - Габрово: „Оказва се, че в СИП формите има смесване на ученици. Обърнахме внимание и на това нещо на регионалния инспекторат по образованието да бъдат прекратени този вид форми на обучение, на смесване на ученици от различни класове.!"

По данни на Регионалната здравна инспекция в Габрово през последните три дни епидемичната обстановка в областта се усложнява, тъй като за този период има над 40 новозаразени.

Автор: Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Вълчев: 4 от 1000 паралелки са под карантина
Красимир Вълчев: 4 от 1000 паралелки са под карантина
Локомотив (Пловдив) нанесе първа загуба на ЦСКА в първенството
Локомотив (Пловдив) нанесе първа загуба на ЦСКА в първенството