НОВИНИ

Агенция "Митници" не е получавала жалба от Наоми Кембъл за претърсването на багажа ѝ

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
21:12, 13.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Още
Слушай новината

Агенция "Митници" призна, че багажът на Наоми Кембъл е бил проверен при посещението ѝ в София миналия месец. Това обаче било част от рутинна проверка на случаен принцип, която няма нищо общо с расова дискриминация, допълват от агенцията.

Скандалът гръмна преди ден, когато английският таблоид "Дейли Мейл" съобщи, че Наоми Кембъл е останала разочарована от посещението си в България, тъй като според нея цветът на кожата и е причина българските митничари на летището да проверят точно нейния багаж.

Наоми Кембъл беше в България през май за снимки на реклама. Работен ангажимент, който месец по-късно, предизвика гледане на камери и разпит на служители на Агенция "Митници". Защо и как са проверили багажа на супермодела.

"Бил е проверен багажът на госпожа Кембъл и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители," отговарят от Агенция "Митници" на публикацията в Дейли Мейл.

А в таблоида приятел на Наоми Кембъл разказва:

"Наоми беше наистина разочарована. Цялата тази случка имаше травмиращо въздействие върху нея. Тя беше на път към много вълнуващи снимки и нямаше търпение за тях, но това и развали настроението през целия престой в София."

За разочарованието на Наоми Кембъл в Агенция Митници разбрали от медиите. Казват, че тя не им е изпращала официална жалба. Попитахме агенцията колко често се случва пътници да бъдат проверявани от митничарите тук на летището. Оттам ни казаха, всеки ден около 10% от хората, които кацат на България минават през проверка на багажа.

Няма расистки подбуди, отговарят от агенцията. Наоми Кембъл просто попаднала случайно в тези 10%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Вкусно и точка" - наследникът на "Макдоналдс" в Русия отвори врати
"Вкусно и точка" - наследникът на "Макдоналдс" в Русия отвори врати
Най-малко три жертви, сред които дете, при атака на пазар в Донецк
Най-малко три жертви, сред които дете, при атака на пазар в Донецк