НОВИНИ

БК Академик Пловдив спечели Черноморските игри

Пловдивчани удържаха домакините от Черно море на финала

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:57, 27.09.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
академик пловдив черноморските игри
Снимка: bgbasket.com
Слушай новината

Академик Пловдив финишира на върха на Черноморските игри, които се проведоха във Варна. Селекцията, водена на този турнир от помощник-треньора Георги Андонов, отказа Черно море Тича с 83:77 на финала, изигран в зала „Христо Борисов“. Третото място отиде за отбора на Шумен, който спечели малкия финал срещу Ямбол след 97:75. От редиците на „моряците“ липсваше техният капитан – Николай Стоянов.

Това се оказа достатъчно за пловдивския тим да загрее за новия сезон в НБЛ с втори пореден триумф, като финишира с общо три победи и една загуба, а баскетболистите на Георги Давидов завършиха в контролите с един успех и четири загуби.

За двата отбора предстои откриването на сезона в родния елит. На 5 октомври (събота) Черно море ще домакинства на Левски, докато два дни по-късно Академик ще приеме Спартак Плевен в първия кръг.

Гостите не се притесниха от факта, че играят на чужд терен и на бърза ръка натрупаха двуцифрена разлика в началните минути, за да си издействат 12 точки в края на дебютния период. В следващата десетка пловдивският тим не се отказа от мисълта да води със солидна преднина и по този начин се прибра в съблекалнята при 49:35 в своя полза.

Домакините най-сетне разгърнаха своя потенциал в хода на третата част и усещането за интрига се появи. Все пак тимът от Пловдив удържа натиска им и след 30 минути игра се радваше на актив от 3 точки. В заключителната четвърт „моряците“ отново помечтаха за обрат, но техните съперници не се огънаха до финалната сирена.

Николай Титков се развихри за Академик със своите 25 точки, включително и със 7 точни снаряда от далечна дистанция. Николай Михайлов се отчете с 15 и 9 борби, Обрад Томич регистрира 13 и 13 овладени под двата ринга топки.

Родни Първис блесна за Черно море с 21 точки и 4 успешни шута зад дъгата. Дехуан Граф наниза 16, с по 12 се разписаха Мартин Коцев (12 борби и и 7 асистенции) и Цветомир Чернокожев (9 овладени под двата ринга топки). Джон Флорвиъс остави на сметката си 11 точки и 7 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийската опера откри новия сезон с "Турандот"
Софийската опера откри новия сезон с "Турандот"
Спортни новини 27.09.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 27.09.2024 г., 20:50 ч.