НОВИНИ

Александър Донски загуби в квалификациите за Sofia Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:56, 05.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
александър донски загуби квалификациите sofia open
Снимка: БФ Тенис
Слушай новината

Българинът Александър Донски загуби мача си от първия кръг на квалификациите за турнира Sofia Open, след като отстъпи в два сета на американеца Николас Морено де Алборан.

Националът ни за Купа "Дейвис" се бори срещу втория поставен в пресявките, но в крайна сметка допусна да бъде пробит по веднъж и в двете части за крайното 3:6, 4:6.

В откриващия сет Донски трябваше да отразява брейкболи във всеки един от първите си три сервис гейма и за съжаление, пробивът най-после стана факт в шестия гейм, когато Алборан поведе с 4:2. До края представителят на САЩ даде само една точка на българина на свое подаване, затваряйки частта след 6:3 в своя полза.

Във втората Донски се задържа в битката до 2:2, когато за втори път от началото на мача загуби подаването си. При 3:5 25-годишният ни тенисист отрази и три мачбола, за да съхрани шансовете си за обрат, но още в следващия гейм Николас Морено де Алборан сложи точка на спора след комфортен гейм на 0.

По този начин американеца се класира за финалния кръг на квалификациите, където в утрешния ден ще среще британеца Били Харис и при успех ще се класира за пръв път в своята кариера за основната схема на турнир от календара на АТР.

Загубата на Александър Донски пък сложи край на българското участие в пресявките на тазгодишния Sofia Open, след като вчера поражение допусна и Янаки Милев. Припомняме ви, че двамата българи се включиха в надпреварата с "уайлд кард".

Така, България остава с двама представители в същинската фаза на Sofia Open 2023 в лицето на Димитър Кузманов и Александър Лазаров, които също получиха покана от организаторите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Гласувах за това София да се управлява прозрачно
Нинова: Гласувах за това София да се управлява прозрачно
Над 120 автомобила в Бургас са спрени от движение заради липса на шумозаглушители
Над 120 автомобила в Бургас са спрени от движение заради липса на шумозаглушители