НОВИНИ

Магистрала "Тракия" е отворена за движение

bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 27.01.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Регионални
Слушай новината

Част от автомагистрала "Тракия" беше затворена днес за около 18.00 часа.

Към този час магистрала "Тракия" е отворена за движение. В отсечката между Карнобат и Бургас ситуацията днес бе най-усложнена, тъй като пътната артерия е открита, без растения и при всеки по-голям сняг заради вятърът се получават снегонавявания. И към този момент на места по пътната настилка продължава да има сняг, въпреки постоянните почиствания от снегорините, но обезопасяването на трасето става изключително трудно.

"Към 12.00 часа се увеличи много вятърът, достигна над 100 км/ч, което почна да създава големи снегонавявания. Поради факта, че снегът, който е натрупан на полети, от силния вятър се вкарва на платното и се образува мъгла. Тази мъгла способства да няма видимост", каза началникът на Областно пътно управление в Бургас Митко Порязов.

Докато магистрала беше затворена обходният маршрут беше през Петолъчката. Там също продължават снегонавяванията, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението е затруднено и заради обърнат ТИР. А иначе ситуацията в Бургаско се подобрява.

Добрата новина е, че няма бедстващи хора. Все още обаче в 15 села в региона има проблем с електрозахранването, а на места то е прекъснато изцяло. Мобилни екипи работят по отстраняването на авариите. А от Пътната агенция апелират шофьорите, които преминават през региона, да бъдат с повишено внимание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои държави въведоха задължителни медицински маски?
Кои държави въведоха задължителни медицински маски?
Хаинбоаз и Шипка са отворени за движение при зимни условия
Хаинбоаз и Шипка са отворени за движение при зимни условия