НОВИНИ

Американецът Тейлър Фриц отказа участие в Sofia Open

На тенис турнира ще участва деветият в света Александър Зверев (Германия)

третият поставен тейлър фриц продължава топ турнира акапулко
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 03.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Десетият в световната ранглиста по тенис Тейлър Фриц (САЩ) няма да играе на турнира от сериите ATP 250 Sofia Open 2023, който ще се състои от 4 до 11 ноември в "Арена София" и зала "София". Новината беше очаквана, след като Фриц получи контузия на коремен мускул в началото на седмицата и беше принуден да прекрати участие в надпреварата от сериите Мастърс в Париж преди срещата си от втория кръг срещу Даниел Алтмайер (Германия).

В последствие стана ясно, че американецът няма шансове да се класира на Финалния турнир на ATP на осемте най-добри през сезона по-късно през този месец, заради което той реши да не рискува да играе в София и сложи край на състезателната си година.

Фриц, който трябваше да бъде водач в схемата на Sofia Open според предварителните заявки, ще бъде заменен в основната схема в българската столица от Кристиан Гарин (Чили).

23-годишният американец направи много добър сезон 2023, в който се изкачи до рекордното в кариерата си пето място в края на февруари. Той спечели и две титли през годината - в Атланта и в Делрей Бийч.

27-годишният Гарин е 86-и в световната ранглиста в момента, но е достигал до 17-ата позиция. Той има пет трофея в кариерата си от Тура на ATP, последнният от които на родна земя в Сантиаго през 2021 година.

От Българската федерация по тенис, която организира надпреварата Sofia Open, по-рано днес съобщиха, че олимпийският шампион Александър Зверев (Германия), който е девети в света, ще се включи в надпреварата. Той ще бъде поставен под номер 1 в жребия тази вечер от 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина при тежка катастрофа тази сутрин в Сливен
Жена загина при тежка катастрофа тази сутрин в Сливен
Опасно време: Червен код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен в Хърватия и Словения
Опасно време: Червен код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен в Хърватия и Словения