НОВИНИ

Андреас Сепи се оказа непреодолимо препятствие за Александър Донски

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:18, 27.09.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
андреас сепи оказа непреодолимо преяпятсвие александър донски
Слушай новината

Българският тенисист Александър Донски не успя да намери място в основната схема на турнира Sofia Open, след като в решителния кръг на квалификациите загуби от бившия №18 в света Андреас Сепи от Италия.

Мачът в зала "Арена Армеец" продължи само 55 минути, като несъмнено опитът на Сепи си каза думата за крайното 6:3, 6:2.

В първия сет италианецът издебна правилния момент, за да пробие в шестата част, възползвайки се от единствената си точка за пробив в сета. До края 37-годишният ветеран нямаше проблеми на свое подаване и сравнително лесно затвори частта след 6:3.

Във втората Донски започна мотивирано, повеждайки с 1:0, но след това загуби няколко оспорвани гейма, които му се отразиха негативно и на самочувствието и допринесоха за това Сепи да поведе с 5:1. Българинът намали изоставането си на 2:5, а в осмия гейм дори стигна до шанс да върне единия пробив, но не успя и така италианецът Сепи стигна до победата.

Малко по-късно днес опитният италианец ще разбере срещу кого ще се изправи на старта на основната схема в турнира Sofia Open.

Не преди 18.00 часа тази вечер пък очакваме и първия двубой от същинската част на надпреварата с българско участие, като 20-годишният Адриан Андреев излиза срещу Миомир Кецманович от Сърбия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златан Ибрахимович няма да играе срещу Атлетико
Златан Ибрахимович няма да играе срещу Атлетико
Ясен Петров обяви играчите си, повика вратар дебютант
Ясен Петров обяви играчите си, повика вратар дебютант