НОВИНИ

Асоциацията за квалификация на автомобилистите: Цената на един моточас не се променя

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 17.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Бизнес
Слушай новината

Повече часове за кормуване и по-висока цена на шофьорските курсове. Вероятно сумата ще надхвърли 1000 лв. Тази тема отново излиза на дневен ред, след като преди дни служебния транспортен министър заговори за промените. Те са заложени в наредбата за шофьорски курсове , но досега няма ясно решение за новите правила.

по сегашните правила часовете за кормуване са 31, а според предложенията трябва да станат 42. Това неминуемо ще се отрази и върху цената на шофьорските курсове, като средната в момента е между 750 и 900 лв.

"На курсистите им липсват им елементарни двигателни умения и навици. Това се придобива и се постига, но не може със сегашния брой часове. Виждате движението колко много нарасна, то стана вече почти невъзможно в определени часове да се грижи без да притежава необходимите умения", каза в "Денят започва" председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев.

По думите на Георгиев часовете за кормуване много отдавна са недостатъчни, тъй като "тази бройка е закована в едно време, в което автомобилите бяха 2-3 пъти по-малко".

"Цената няма да се повиши - цената на един моточас е същата, просто стават повече", подчерта председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

Георгиев отбеляза, че цената на шофьорските курсове у нас са най-ниски в Европа.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сребро за наш борец на Евро 2021 в Самоков
Сребро за наш борец на Евро 2021 в Самоков
Лудогорец привлече още един футболист
Лудогорец привлече още един футболист