НОВИНИ

Задържаха германци за убийство на свой сънародник в балчишко село

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 22.10.2021 (обновена)
11518
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

59-годишен германец, живеещ у нас, е бил отвлечен и убит в балчишкото село Соколово. Сигнал за изчезването му е подала неговата съпруга, от която е поискан откуп от 100 000 лева, около 10 часа вечерта на 20 октомври. За жестокото престъпление днес призори са задържани 59-годишен мъж и 23-годишният му син, също немски граждани.

Съпругата на изчезналия германец е получила бележка, по неофициална информация, с отрязан пръст с пръстена на мъжа ѝ. Подала сигнал вчера сутринта . В разследването веднага са включени служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП.

Трупът на отвлечения е намерен в жилището на други двама германци - баща и син. Разследващите описват жилището им като къща на ужасите. По непотвърдена официално информация - трупът е бил разчленен и скрит във фризер. Двамата са привлечени като обвиняеми.

"В момента се събират активно доказателства както за начина на извършване на престъплението, така и за участието на всеки един от тях в самото деяние", обясни Владимир Чавдаров от Апелативната прокуратура във Варна.

Убитият се е познавал много добре със своите екзекутори, съобщиха от прокуратурата. Това потвърдиха и местни жители.

"Те общуваха заедно, те си пиеха, всеки ден се събираха", каза Орлин Радев.

Според прокуратурата отвличането и искането на откуп са само прикритие за по-тежкото престъпление. Ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат най-тежкото наказание - доживотен затвор.

Убитият притежава няколко имота в Соколово, но местните жители не го познават добре, защото не общувал с тях.

"Чувам, че имал 7 къщи тука и туй е много интересно - откъде толкова пари?", попита Иван Колев.

"Градината му поддържах, строителство тука прави къщи, ремонт, и аз при него си работех тука до миналата седмица, последно го видях тогаз", обясни Орлин Радев.

Задържаните били още по-затворени и никой не ги познава добре. Прокуратурата ще иска от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". За инцидента е уведомено и немското посолство у нас.

Репортер: Надежда Карапанчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Михайлов е склонен да работи с Димитър Бербатов
Борислав Михайлов е склонен да работи с Димитър Бербатов
Нова ротация на военните ни медици в Мали
Нова ротация на военните ни медици в Мали