НОВИНИ

Белгия разби Русия в Санкт Петербург

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:14, 12.06.2021
8474
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
живо евро 2020 белгия русия
Слушай новината

Отборът на Белгия победи Русия с класическото 3:0 в един от най-интригуващите двубои в Група "B" на Евро 2020, игран на "Санкт Петербург Арена".

Ромелу Лукаку откри резултата в 10-ата минута след фрапантна грешка в руската отбрана, а влезналият като резерва Тома Муние покачи на 2:0 след индивидуална грешка в защита на Денис Черишеф. В 88-ата минута Ромелу Лукаку вкара втория си гол в срещата и по този начин направи резултата класически в полза на "червените дяволи".

Символичният домакин Белгия поведе в резултата в 10-ата минута чрез Ромелу Лукаку. Централният защитник на Русия Андрей Семьонов не се разбра с колегата си в отбрана Георгий Джикия кой да избие една центрирана топка в наказателното поле на "Сбораня", кълбото се озова в краката на Лукаку, който от 12 метра се разписа в долния ляв ъгъл на Антон Шумин.

В 34-ата минута белгийците нанесоха втори тежък удар по амбициите на Русия да извлече нещо от тазвечерния мач. Футболистът на Борусия (Дортмунд) Торген Азар центрира остро от дясната страна на руската защита, стражът Шунин се намеси неубедително, отбитата топка попадна в непокрития Тома Муние, който хладнокръвно покачи резултата на 2:0 в полза на "червените дяволи". Любопитно е, че 29-годишният десен бранител на Борусия (Дортмунд) се превърна в първия играч, вкарал на европейското, след като се е появил от резервната скамейка.

Така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 2:0 в полза на Белгия, която се възползва максимално от грешките в състава на Станислав Черчесов.

В 88-ата минута преднината на Белгия в мача стана класическа. Дер Донкер пусна страхотен извеждащ пас от над 25 метра към Лукаку, който стреля по земя и преодоля опеката на Антон Шунин.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръмотевични бури и краткотрайни валежи се очакват утре
Гръмотевични бури и краткотрайни валежи се очакват утре
Срещата на върха на Г-7: Мерки за противопоставяне на Китай и бъдещи пандемии
Срещата на върха на Г-7: Мерки за противопоставяне на Китай и бъдещи пандемии