НОВИНИ

Почина бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич

бившият треньор цска миодраг йешич загина автомобилна катастрофа
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 08.12.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

На 64-годишна възраст почина днес бившият старши треньор на българските ЦСКА и Литекс, а също така един от славните играчи на сръбския Партизан Белград Миодраг Йешич. Йешич е загинал днес в автомобилна катастрофа на пътя Рума – Ярак в сръбския регион Срем, в южната част на автономна област Войводина.

Първата медия, която съобщи за инцидента и след това публикува и снимки от катастрофата е 192.rs.

На снимката се вижда състоянието на автомобила на Йешич, който е смлян до неузнаваемост. А първата информация беше, че е починал един мъж при автомобилно произшествие. Половин час по-късно беше установена самоличността на известния треньор по футбол.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Йешич е шампион на България с ЦСКА през 2005 година, а също така два пъти носител на Купата на България – през 2006 с ЦСКА и през 2008 с Литекс. Във визитката му личи, че е бил и два пъти носител на Суперкупата на България с Литекс през 2007 и през 2008 година. Първият му период в ЦСКА е 2004 – 2006 ЦСКА , а за сезон 2007/2008 е начело на Литекс. През 2013 година за втори път се завръща на стадион "Българска армия".

В кариерата си на футболист, Йешич играе в три клуба – Партизан, чийто юноша е, а след това в турските Алтай (Измир) и Трабзонспор. Има 8 мача и 2 гола за националния отбор на бивша Югославия. Треньорската му кариера продължава 25 години, минавайки през три континента – Европа, Азия и Африка. Последната му месторабота е клубът Ал Шула от Саудитска Арабия, но в края на септември е уволнен, тъй като тимът е чак 14-и в местната втора лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роботизиран асистент почиства летище София
Роботизиран асистент почиства летище София
Уволниха Луис Енрике след провала на Испания на Мондиал 2022
Уволниха Луис Енрике след провала на Испания на Мондиал 2022