НОВИНИ

Бойко Борисов: В политиката инатът на никого не е помогнал

Николай Минков
от Николай Минков
20:06, 17.01.2021 (обновена)
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Премиерът Бойко Борисов коментира определената от президента дата за изборите по време на посещението си в Раковски днес. Той призова католиците дори в деня на големия си празник да стигнат до урните. По време на обиколката си Борисов и здравният министър Костадин Ангелов обясниха и схемата, по която смятат да върнат децата в училище.

Инатът на никой не е помогнал. Така премиерът коментира при посещението си в Раковски определената от президента Румен Радев дата за парламентарните избори на 4 април. Заедно с него бяха социалният министър Деница Сачева и здравният Костадин Ангелов, който заяви, че се обсъжда връщането на големите ученици в клас да стане на 4 февруари.

След като разгледа възстановената с 600 000 лв. държавно финансиране църква в Стряма край град Раковски, премиерът коментира насрочената дата за изборите на 4 април така:

"Дето се вика, в политиката инатът на никой не е помогнал. И затова сега на 4 април изборите, които ще са в най-строгия пост на еврейската общност, а католиците имат Великден. И тогава точно се надяваме, че ще отидете и ще гласувате. Да не останете само да се веселите", коментира Борисов.

Министър Ангелов: От 4 февруари може да разрешим три класа да се върнат в училище

По-късно премиерът разгледа нова сграда към Основното училище "Христо Ботев" в Раковски. Пред учителите той посочи, че се обмисля връщането в клас и на големите ученици.

"Благодарение на вас, маски, дисциплина, дистанция, децата учат до 4-и клас. Надявам се от 31-и да пуснем и големите, ако така ни вървят резултатите", заяви Борисов.

А здравният министър обясни кои от големите класове и кога най-вероятно ще се върнат в клас.

"Най-вероятно от 4 февруари, ако тези числа продължават така и ако продължава да спада заболеваемостта под 120 на 100 000 ще разрешим три класа от 5-и клас до 12-и, може би 7-и, които са най-важни, 12-и и сигурно 8-и или 5-и, това ще го решим, утре имаме среща с министър Вълчев", заяви Ангелов.

Борисов: Успяваме да управляваме кризи, заводите работят

При посещението си Индустриалната зона на Раковски втората у нас, премиерът припомни, с колко средства е подпомогнат бизнеса.

Бойко Борисов каза: "1,3 милиарда сме дали от двете министерства, социалното и икономическото за подкрепа за бизнеса. Само за тук е към 7 млн., за тази зона."

Само по схемата 60 на 40 вече са изплатени 714 милиона лева и са запазени над 250 000 работни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се превърнат ли покривните соларни инсталации в алтернатива на електроцентралите у нас?
Ще се превърнат ли покривните соларни инсталации в алтернатива на електроцентралите у нас?
Доколко удачна е датата за изборите - задочен спор между Цвета Караянчева и Румен Радев
Доколко удачна е датата за изборите - задочен спор между Цвета Караянчева и Румен Радев