НОВИНИ

Бойко Борисов потвърди, че си е разменял есемеси с Пламен Бобоков

bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 03.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:43 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че си е разменял есемеси с Пламен Бобоков, но според него това не е укоримо. Премиерът каза, че навсякъде по света е политика на държавата да подкрепя бизнеса и да му съдейства.

"Вместо да се нападаме непрекъсното, най-добре е да се концентрираме да продължи подобряването на благосъстоянието на хората", добави още Борисов.

Премиерът беше в Пазарджик за откриването на нова производствено-логистична база на чешка компания с инвестиция за над 20 милиона лева.

В Пазарджик при откриването на нова инвестиция за 20 милиона отново се дистанцира около скандала с чатовете и заяви, че не участва в него и не иска да го коментира.

"Не искам утре да напишат войната премиер-президент продължава, аз не водя война, аз правя заводи. Това всичкото само ни отдалечава от големите цели. Голямата цел и голямата новина днес, ей тоя завод, новите хиляда работни места, с десет заплати повече от няколко дена, човек за човек, заплата за заплата, работно място след работно място", заяви министър-предсеадателят Бойко Борисов.

Премиерът потвърди, че си е разменял есемеси с Пламен Бобоков, както и с други бизнесмени.

"Да, разбира се, да, разбира се и това е повече от нормално. Аз не съм момиче да си пазя есемес. Обадил ми се е, дошъл е, ние сме водили много работни срещи, много, нали, за да отидем в Румъния да му открием завод това трябва да се договори. Не виждам абсолютно нищо лошо", заяви Бойко Борисов.

Според Борисов подобна комуникация между бизнеса и властта съществува навсякъде и не вижда защо президента създава напрежение от своите отношения с бизнесмени.

"Няма държавен глава, при който да съм бил, или канцлер, или премиер, който неговите съветници да не му дават листче, ако тяхна фирма има проблем в България. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш аз съм девица. А в същото време се оказва, че не само че не си, а много по-лошо. Защо се оправдават изобщо. Кажете си, да, така е, и не е лошо, бил съм там, ходил съм, къде е проблемът. Може би проблемът е, че преди няколко седмици колегата Радев каза, че правителството, веднага, недопустимо е, да се извади чатовете с едрия бизнес, това доближаване, това е престъпно и то затова нали е сега толкова гузна ситуацията. И казваш си това е и не е укоримо, за мен не е укоримо", заяви Борисов.

Премерът припомни, че си е признал за комуникацията си с Божков.

"Не виждам за какво е тази истерия. И видиш ли, ако е Борисов е лошо, а ако е Радев - това вече е нападение. Не напротив. Аз дори, когато си дадох сметка, че препратих на Божков eсeмeса на кирилица и излязох и казах пред медиите, от всичко, което казах, само това искам да уточня. Да, препратихме го, препратих го, казваш си истината и всичко е точно", заяви Борисов.

Бойко Борисов използва посещението си в новата база на фирмата за компоненти за автомобилната индустрия, за да покаже, че и в пандемията българската икономика продължава да работи. Министърът на икономиката съобщи, че той и Горанов ще докладват на премиера за инвестиция, която ще стигне до 4 милиарда.

"Онази голяма инвестиция, която е в автомобилния сектор, за електричество, не е за автомобили, да уточня", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

За нея България ще се състезава с още две държави в Евросъза.

Автор: Мариела Хубенова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха приближени на Васил Божков, сред тях и бивш служител на МВР (ОБОБЩЕНИЕ)
Задържаха приближени на Васил Божков, сред тях и бивш служител на МВР (ОБОБЩЕНИЕ)
България постави въпроса за отварянето на граничните пунктове с Гърция
България постави въпроса за отварянето на граничните пунктове с Гърция