НОВИНИ

Премиерът Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Ливан

премиерът борисов изпрати съболезнователна телеграма премиера ливан
bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 05.08.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Ливанската република Хасан Диаб по повод експлозията в столицата Бейрут, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов изразява своите искрени съболезнования за случилото се в Бейрут. „Шокирани сме от мащабите на пораженията и множеството жертви и ранени вследствие на този трагичен инцидент.

Изразяваме своята солидарност с народа на Ливан и готовността ни да окажем съдействие за преодоляване на последиците от трагедията“, отбелязва министър-председателят Борисов в съболезнователната телеграма до премиера на Ливанската република.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева също изрази съболезнования и солидарност към народа на Ливан и близките на загиналите.

Захариева изпрати съболезнователна телеграма до министъра на външните работи и емигрантите на Ливанската република Шарбел Уехбе.

"Изразявам най-искрено съчувствие на народа на страната Ви и бих желала да предам нашите съболезнования на семействата и близките на загиналите. Желаем бързо възстановяване на ранените", посочва Екатерина Захариева в съболезнователна телеграма до ливанския си колега.

По последни данни при експлозиите са загинали 100 души, над 4000 са ранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов остана 8-и на Европейското по картинг в Испания
Никола Цолов остана 8-и на Европейското по картинг в Испания
Мауридес пред завръщане в ЦСКА
Мауридес пред завръщане в ЦСКА