НОВИНИ

Борисов разпореди на ДНСК да направи проверка на плажа край Алепу

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 04.06.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Премиерът разпореди на ДНСК да провери на място строителството на плажа край Алепу. Според началника на ДНСК още през февруари миналата година строителството е спряно и тепърва ще се преценява дали да се даде ход на втория му етап.

Според архитект Иван Несторов се е създало медийно напрежение затова, че продължава строителството в защитената местност "Алепу".

Иван Несторов - началник на ДНСК: В момента е изградена само конструкцията, която играе ролята на брегоукрепително съоръжение и мога да добавя, че от 2019г. февруари месец има издадена заповед, с която е спряно строителството. Поради тази причина, понаже тя е първа категория - брегоукрепителната конструкция - тя е въведена в експлоатация и сега тепърва трябва да се направят допълнителни геодезически и геоложки изследвания, които вече да разрешим впоследствие изграждането на втория етап. Брегоукрепителното съоръжение остава в този вид, в който се намира. И ние ще следим, че действително тези обеми, които в момента ги гледате празни - утре, когато дойде време за приемане, да не се изпълнят с някаква функция, която е различна от одобрения проект.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се поднови ли делото срещу Джок Полфрийман?
Ще се поднови ли делото срещу Джок Полфрийман?
9% ДДС за детски стоки, книги и ресторантьори (ОБОБЩЕНИЕ)
9% ДДС за детски стоки, книги и ресторантьори (ОБОБЩЕНИЕ)