НОВИНИ

БТК е с нов собственик – медийната група United Group

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:44, 31.07.2020
5154
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
бтк нов собственик
Снимка: БГНЕС

Медийната група United Group е собственик на БТК (Vivacom), съобщиха от компанията. Сделката е оценена на 1,2 милиарда евро.

Неотдавна Европейската комисия одобри cдeлĸaтa мeждy Бългapcĸaтa тeлeĸoмyниĸaциoннa ĸoмпaния (БTK) и нидepлaндcĸaтa тeлeĸoмyниĸaциoннa и мeдийнa ĸoмпaния.

"Придобиването е поредната важна стъпка в стратегията за разрастване на United Group след придобиването на TELE 2 Croatia по-рано тази година, както и предстоящото финализиране на сделката за гръцкия ТВ и интернет доставчик FORTHNET. Развивайки своята дейност в двата сектора - телекомуникации и медии, платформата на United Group обединява водещите оператори и продуцентите на най-доброто съдържание в Югоизточна Европа. За Vivacom влизането в семейството на United Group е огромна възможност да надгради постигнатите до момента отлични резултати на българския пазар", казват от Vivacom.

"Придобиването на Vivacom е важна стъпка в стратегията за разрастване на платформата на United Group с оглед на стремежа ни да разширим географското си присъствие в Европа. Българският телеком сектор е динамична част от една жизнена икономика, който ще ни осигури стабилно положение на ключов, стратегически пазар", заяви Никос Статополус (Nikos Stathopoulos), партньор в BC Partners и председател на United Group.

Компанията ще завърши 2020 година с над 10 милиона потребители и повече от 11 хиляди служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На блокирания Орлов мост – трибуна: "Граждански мегдан" (Снимки)
На блокирания Орлов мост – трибуна: "Граждански мегдан" (Снимки)
На фирми, кандидатствали по COVID мерките, искана "такса успех"
На фирми, кандидатствали по COVID мерките, искана "такса успех"