НОВИНИ

Циципас се измъчи с Кокинакис, но е в третия кръг

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:38, 11.02.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Тенис
циципас измъчи кокинакис третия кръг

Поставеният под номер 5 в основната схема гръцки тенисист Стеафнос Циципас надигра с 3:2 сета представителя на домакините Танаси Кокинакис в един от най-любопитните сблъсъци във втория кръг на Australian Open.

Австралиеца, за когото това бе първи турнир след дълго отсъствие, с бурната подкрепа от трибуните успя максимално да затрудни Циципас, който влезе като фаворит в срещата.

Кокинакис първо измъкна първия сет след тайбрек, но впоследствие гъркът взе следващите две части, за да обърне развоя на срещата.

В четвъртата част Стефанос дори имаше и мачбол, но австралиецът го отрази, а след това спечели още един тайбрек, пращайки мача в пети сет.

В него един пробив в петия гейм се оказа достатъчен за крайното 6:7(5), 6:4, 6:1, 6:7(5), 6:4 в полза на полуфиналистът в Мелбърн от 2019 година Циципас.

Така най-добрият гръцки тенисист се класира за третия кръг в надпреварата, където му предстои среща с шведа Микаел Имер, който отстрани в четири сета талантливият испанец Карлос Алкарас.

В друга петсетова драма пък Фабио Фонини надделя над друг италианец Салваторе Карузо след 14-12 в решителния тайбрек на мача.

По този начин ексцентричният италианец си уреди среща с Аллекс де Минор, който записа чиста победа над Пабло Куевас.

Друг италианец пък, Матео Беретини надигра Томаш Махац от Чехия и в следващия кръг ще спори с Карен Хачанов.

Номер 22 в схемата Борна Чорич отпадна, след като загуби от американеца Макензи Макдоналд, който преди години създаде много неприятности и на Григор Димитров в Мелбърн. В следващия кръг Макдоналд ще срещне южноафриканецът Лойд Харис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рязка промяна във времето днес
Рязка промяна във времето днес
Кузманов е на 1/4-финал в Южна Африка
Кузманов е на 1/4-финал в Южна Африка