НОВИНИ

ЦСКА с престижна победа над руски гранд

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:17, 28.01.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
цска преситжна победа руски гранд
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на ЦСКА постигна първа победа в контролните си от подготвителния лагер в Tурция.

Футболистите на Стойчо Младенов постигнаха успех с 3:1 срещу един от претендентите за титлата в Русия - Динамо (Москва).

"Червените" откриха резултата в най-престижната си проверка в 24-ата минута. Яник Вилдсхут бе съборен непозволено то стража на московчани Игор Лещук и ЦСКА получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застава Иван Турицов, който излъга Лещук, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата.

В добавеното време на първата част "армейците" удвоиха преднината си. Греъм Кери стреля от пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле, стражът на Динамо успя да докосне топката, която се отпи в страничната греда, а Бисмарк Чарлс бе на правилното място, за да се разпише в опразнената врата за 2:0 в полза на ЦСКА.

Малко след час игра руският тим намали изоставането си. Стражът Димитър Евтимов излезе неразчетено при центриране от ъглов удар, а на близката греда Иван Ордец с глава се разписа за 2:1.

Крайното 3:1 в полза на "червените" оформи резервата Маурисио Гарсес в 87-ата минута. Амос Юга изведе бразилецът очи в очи с Лещук и Гарсес с техничен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

За ЦСКА това е трета поредна победа в приятелски срещи с тима на Динамо (Москва). На 27 януари 1998 г. "червените" надделяват с 3:2 в проверка на Панчарево, а три години след това в кипърския курорт Агия Напа московчани отново са надиграни от българите с 2:1.

През лятото на 2009 година "армейците" отстраняват руснаците в плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа. В Москва тогавашният състав на ЦСКА, воден от Любослав Пенев, побеждава Динамо с 2:1 след голове на Спас Делев и Иван Иванов. Първата среща в София завършва при нулево равенство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михайлов: Изпълних обещанието си за финансово облекчение на малките клубове
Михайлов: Изпълних обещанието си за финансово облекчение на малките клубове
Лекари от Пловдив спасиха бебе с тегло 570 грама
Лекари от Пловдив спасиха бебе с тегло 570 грама